Chinezii încearcă să-și repare imaginea după criza coronavirusului, dar pare că acțiunile lor sunt, de fapt, contrare dorințelor aparente.

După ce coronavirusul a scăpat din China, una din țările cele mai afectate de noul virus a devenit Italia, care a și primit sprijin de la chinezi.

China a anunțat că va dona echipamente PPE italienilor, pentru a-i ajuta să lupte împotriva virusului.

Totuși, informațiile apărute acum în spațiul public arată o situație foarte diferită. Un oficial din administrația Trump a declarat pentru spectator.us că echipamentele PPE au fost vândute de China italienilor, nu donate.

Ce e mai rău e că echipamentele pe care italienii le-au cumpărat sunt tocmai cele pe care ei le-au trimis în China, atunci când cei din urmă se confruntau cu boala.

”Înainte ca virusul să ajungă în Europa, Italia a trimis tone de echipamente PPE în China, pentru ca chinezii să poată face față epidemiei. Apoi, China a trimis echipamentele italiene înapoi în Italia - doar o parte din ele... și a cerut bani pentru acestea”, a explicat oficialul.

Nu e prima dată când China are o astfel de atitudine în timpul pandemiei.

Acum ceva zile, spaniolii au cumpărat 340.000 de teste rapide pentru coronavirus, de la o companie chineză. Acestea s-au dovedit a fi false: în loc să aibă o eficiență de aproximativ 80%, testele cumpărate au o rată de eficacitate de doar 30%.

Ambasada Chinei la Madrid a reacționat rapid în acest scandal. Diplomații au aruncat vina pe autoritățile spaniole, care ar cumpărat testele de la o companie care nu avea licență pentru producție,


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.