Autoritățile sanitare din China au raportat că în țară nu au mai fost înregistrate noi decese ca urmare a infectării cu coronavirus.

Primul deces din cauza noului coronavirus a fost înregistrat în China, pe 11 ianuarie. Pâna la acest moment, 3.331 de chinezi şi-au pierdut viaţa în urmă îmbolnăvirii cu COVID-19.

China continentală a raportat marţi o scădere a numărului de cazuri importate de îmbolnăvire cu noul coronavirus, după adoptarea măsurilor de închidere a frontierelor pentru aproape toţi cetăţenii străini şi de creştere a vigilenţei în cazurile de infectare a persoanelor care nu manifestă simptome, dar care pot transmite virusul, potrivit g4media.ro

Numărul total al infectărilor importate a ajuns la 983. Până luni, 1.033 de pacienţi asimptomatici se aflau sub observaţie medicală.

Zborurile internaţionale au fost reduse la aproximativ 3.000 pe zi, iar din aprilie autoritățile din China au început testarea tuturor călătorilor.

Comisia naţională de sănătate a informat că numărul cazurilor confirmate oficial luni, în China continentală, a ajuns la 81.740.

Măsurile de izolare instituite în Wuhan pe 23 ianuarie se vor anula miercuri, iar persoanele care au o stare de sănătate bună vor fi autorizate să părăsească metropola de 11 milioane de locuitori.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.