Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a transmis un mesaj public în care avertizează că armata şi poliţia vor deschide focul asupra celor care provoacă tulburări publice, în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Avertismentul a venit după ce locuitorii insulei Luzon, în care se află 57 de milioane de locuitori, au protestat din cauza penuriei de produse esenţiale.

„Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, în cazul în care se creează tulburări, iar vieţile le sunt puse în pericol sunt: Împuşcaţi-i! Luaţi aminte, aţi fost avertizaţi”, a spus președintele.

Un protest izbucnit în oraşul Quezon a dus la intervenţia poliţiei care a a arestat 20 de persoane care au refuzat să meargă acasă.

Pe 31 martie, Filipine, care are 107 milioane de locuitori, a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de infecţii cu coronavirus şi decese: cazurile au ajuns la 2.084, în timp ce 88 de oameni au murit, notează adevarul.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.