China a ascuns amploarea epidemiei de coronavirus, se arată într-un raport clasificat al serviciilor secrete americane, realizat pentru Casa Albă, scrie Mediafax.

Sursele au cerut să își păstreze anonimatul și au refuzat să dea detalii din raport, dar susțin că autoritățile chineze au raportat în mod intenționat incomplet numărul de cazuri de coronavirus.

China a înregistrat 82.000 de cazuri şi 3.300 de decese de la începutul epidemie la sfârșitul lui noiembrie 2019. Prin comparație, SUA a raportat deja 190.000 de cazuri și 4.000 de decese cauzate de coronavirus în doar câteva săptămâni.

În ciuda restricțiilor dure impuse de China, au existat suspiciuni cu privire la veridicitatea datelor. De exemplu, autoritățile au exclus săptămâni întregi persoanele fără simptome complete. Mai mult, miile de urne funerare din provincia Hubei au pus la îndoială raportările de la Beijing.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.