Vești bune pentru italieni! Potrivit calculelor realizate de experți, pandemia de coronavirus ar urma să ia sfârșit în perioada 5 - 16 mai. Exactitatea calculelor depinde de un lucru esențial: ca oamenii să respecte izolarea strictă impusă de autorități.

Potrivit unei analize realizată de Corriere della Sera și citată de Mediafax, ziua zero ar putea veni mai repede în regiunile care nu au fost așa grav afectate de epidemia de Covid-19.

În Vento, Lazio sau Calabria, ziua zero ar putea sa vină la jumătatea lunii aprilie, între 14 şi 16, în timp ce în Toscana sfârşitul pandemie e prognozat pe 5 mai, se arată în publicația italiană.

În ceea ce privește Lombardia, epicentrul pandemie de coronavirus în Italia, ziua zero ar putea veni pe 22 aprilie.

Estimările au fost realizate de Institutul Einaudi pentru Economie şi Finanţe, finanţat de Banca Italiei, dar independent de cercetare.

În Italia au fost înregistrate până acum peste 100.000 de cazuri de Covid-19. În pofida numărului mare, trendul este în scădere.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.