Italia a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus. Cu peste 100.000 de cazuri de Covid-19 confirmate și 12.428 decese, sistemul medical în Italia este la pământ, iar economia riscă să între în colaps. Mafia profită de criza fără precedent pentru a prelua controlul în sudul țării.

În Sicilia, italienii au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta după ce și-au pierdut locurile de muncă, iar afacerile au fost închise. Mafia profită de criză pentru a prelua controlul în zonele afectate de pandemia de coronavirus.

Poliția a fost trimisă pe străzi unde bande organizate se folosesc de social media pentru a da atacuri la magazine. Mai multe persoane au refuzat să plătească cumpărăturile, iar altele sunt îndemnate să facă la fel pe un grup de Facebook de câteva mii de persoane.

Pe măsură ce criza se adâncește, iar restricțiile se extind, autoritățile se tem că mafia va prelua controlul în regiune, în special în Mezzogiorno, zona cea mai subdezvoltată din sudul Italiei.

"Trebuie să acționăm rapid. Suferința ar putea deveni violență," a avertizat Leoluca Orlando, primarul din Palermo, potrivit Bloomberg.

Premierul Giuseppe Conte a anunțat că va relansa economia cu un pachet de ajutor de 30 miliarde de euro, însă experții sunt sceptici că suma va fi suficientă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.