International26 Martie 202014:31de Andreea Stefan

Lectura de un minut

O asistentă în vârstă de 34 de ani, din Italia, a recurs la un gest extrem, după ce a fost diagnosticată cu coronavirus: s-a sinucis de frică să nu răspândească virusul.

Daniela Trezzi avea 34 de ani și lucra ca asistentă la secția de terapie intesivă a spitalului San Gerardo din Monza, în regiunea Lombardia, o regiune extrem de afectată de virusul COVID-19.

Daniela trăia într-un stres și o presiune constantă și se temea ca ea să nu transmită mai departe și altor persoane virusul, fără să-și da seama.

Directorul spitalului a confirmat sinuciderea asistentei. Totodată, el a ținut să precizeze faptul că ea ”era acasă din 10 martie, în concediu medical. Nu era supravegheată”.

Federaţia Naţională a Infirmierilor din Italia atrage atenția asupra riscului emoțional la care sunt supuși medicii si infirmierii.

Citeste si:
O femeie a fost prinsă de radar cu... 703 km/h. Ce amendă a primit...
O femeie a fost prinsă de...

Infirmierii, cu toţii, nu lasă niciodată la greu pe nimeni. Indiferent de riscurile evidente la care se expun. Dar nu trebuie să-i lăsăm singuri”, spune sursa citată, potrivit adevarul.ro.

Semnalul de alarmă al federației a fost tras în contextul în care acesta nu este singurul caz de sinucidere, pe același motiv, din Italia.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.