O asistentă în vârstă de 34 de ani, din Italia, a recurs la un gest extrem, după ce a fost diagnosticată cu coronavirus: s-a sinucis de frică să nu răspândească virusul.

Daniela Trezzi avea 34 de ani și lucra ca asistentă la secția de terapie intesivă a spitalului San Gerardo din Monza, în regiunea Lombardia, o regiune extrem de afectată de virusul COVID-19.

Daniela trăia într-un stres și o presiune constantă și se temea ca ea să nu transmită mai departe și altor persoane virusul, fără să-și da seama.

Directorul spitalului a confirmat sinuciderea asistentei. Totodată, el a ținut să precizeze faptul că ea ”era acasă din 10 martie, în concediu medical. Nu era supravegheată”.

Federaţia Naţională a Infirmierilor din Italia atrage atenția asupra riscului emoțional la care sunt supuși medicii si infirmierii.

Infirmierii, cu toţii, nu lasă niciodată la greu pe nimeni. Indiferent de riscurile evidente la care se expun. Dar nu trebuie să-i lăsăm singuri”, spune sursa citată, potrivit adevarul.ro.

Semnalul de alarmă al federației a fost tras în contextul în care acesta nu este singurul caz de sinucidere, pe același motiv, din Italia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.