Presa chineză are o nouă teorie, conform căreia coronavirusul ar fi apărut, de fapt, în Italia și nu în Wuhan.

Presa chineză titrează o teorie a conspirației, legând originea coronavirusului de Italia.

Asta se întâmplă după ce un profesor din Milan a afirmat că în Italia au fost semnalate niște cazuri foarte ciudate de pneumonie încă din noiembrie.

Cu ajutorul acestei declarații, Beijingul respinge acum ideea că Wuhan ar fi punctul zero al pandemiei de coronavirus.

Mai multe publicații media din China, toate aparținând statului, ca The Global Times și CCTV, l-ar fi citat pe Giuseppe Remuzzi, profesorul italian care vorbea despre faptul că boala ar fi putut ajunge în Italia cu luni înainte de apariția informațiilor despre focarul din Wuhan.

Într-un interviu acordat recent presei, profesorul spunea că medicii s-au confruntat cu cazuri ciudate de pneumonie severă, mai ales în rândurile bătrânilor. Acestea ar fi apărut în decembrie și chiar în noiembrie.

„Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China”, a mai afirmat medicul, citat de hotnews.ro.

Profesorul afirmă că informațiile sale proveneau de la câțiva medici și că nu există vreo dovadă că pacienții de la vremea respectivă aveau coronavirus.

De asemenea, Remuzzi a ma ideclarat că declarațiile sale nu sugerează originea virusului, ci faptul că acesta s-a răspândit cu multă vreme înainte să fie descoperit.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.