Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, sustina ca pandemia de coronavirus accelereaza, dar inca mai avem o sansa sa stopam raspandirea virusului.

In doar 67 de zile de la primul caz au fost raportate primele 100.000 de cazuri. Apoi, au fost nevoie de doar 11 zile pentru a inregistra alte 100.000 de cazuri. Mai nou, in doar 4 zile au aparut alte 100.000 de cazuri.

Pandemia de coronavirus accelereaza, dar inca putem schimba traiectoria, supune seful OMS.

“Nu poti castiga un joc doar din aparare. Trebuie sa si atacam. Faptul ca le cerem oamenilor sa stea acasa si luam si alte masuri de distantare fizica sunt lucruri importante pentru a incetini raspândirea coronavirusului si de a castiga timp, dar sunt masuri defensive. Pentru a castiga, trebuie sa atacam coronavirusul cu tactici agresive si directionate - testarea fiecarui caz suspect de Covid-19, izolarea si ingrijirea fiecarui caz confirmat si urmarirea si punerea in carantina a fiecarui contact direct”, a spus Ghebreyesus citat de Digi24.

Acesta mai avertizeaza ca studiile facute la nivel local pot da false sperante. OMS a lansat studiul SOLIDARITY si indeamna tarile sa se inscrie in acesta pentru a ajuta la gasirea unor raspunsuri clare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.