Calatoriile neesentiale din afara spatiului UE vor fi restrictionate pentru o perioada limitata. Masurile au ca scop controlarea raspandirii virusului Covid-19 pe teritoriul Europei. 

Restrictiile temporare vor fi impuse pentru o perioada de 30 de zile, dar exista posibilitatea ca acestea sa fie extinse, a declarat presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Cu cat calatorii sunt mai putini, cu atat mai mult putem controla raspandirea virusului, prin urmare, dupa cum tocmai am informat partenerii nostri din G7, propun sefilor de stat si de guvern, o restrictie asupra calatoriilor neesentiale catre Uniunea Europeana”, a spus von der Leyen intr-o declaratie video, pe contul ei de Twitter, scrie Digi24.

Propunerea vizeaza si crearea unor culoare speciale pentru a asigura si mentine sectorul economic. Aceste exceptii includ persoanele care transporta marfa, personalul medical, diplomatii, cetatenii si rezidentii UE precum si membrii de familie ai acestora.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Martie 2020 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.