Un angajat al Ministerului de Externe din China a sugerat ca virusul din Wuhan ar fi putut fi adus si lansat de armata SUA.

Chinezii se arata nemultumiti de remarcile americanilor, care ii acuza ca au reactionat prea incet la raspandirea virusului, dar si ca nu sunt transparenti.

Robert O'brien, consilier pentru securitate nationala in SUA, a declarat ca viteza lenta de reactie a Chinei a costa probabil lumea doua luni de pregatire in lupta cu coronavirusul.

Pe de alta parte, Zhao Lijian, purtator de cuvant al Ministerului de Externe, a publicat pe Twitter un mesaj destul de aspru:

”Cand a aparut pacientul zero in Statele Unite? Cati oameni sunt infectati? Care sunt numele spitalelor? S-ar putea ca armata americana sa fi adus epidemia la Wuhan. Fiti transparenti! Faceti publice datele! Statele Unite ne datoreaza o explicatie!”

Geng Shuang, un alt purtator de cuvant din acelasi minister, a afirmat ca americanii fac comentarii "imorale si iresponsabile", conform stiripesurse.ro.

”Am dori ca un numar de oficiali americani sa isi fi concentrat in acest moment energia pe reactia la virus si promovarea cooperarii si nu pe a da vina pe China”, a declarat Geng.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.