Reteaua de socializare Twitter a anuntat ca va elimina sau eticheta continutul fals sau nociv, asemenea altor canale de social media, scrie The New York Times.

Raspunzand nevoilor utilizatorilor retelei, Twitter vizeaza sa elimine sau sa marcheze continutul modificat sau editat cu scopul de a insela sau induce in eroare publicul. Sunt vizate mai ales montajele audio-video si imaginile editate.

Anuntul vine la o zi dupa ce YouTube a spus ca planuieste sa elimine continutul care influenteaza alegerile din campaniile electorale.

Noua politica a Twitter evidentiaza un act de echilibrare - intre permiterea parodiei si inlaturarea dezinformarii - cu care se confrunta companiile de socializare in timp ce incearca sa politeze mai agresiv continutul postat pe platformele lor. Pentru a putea determina ce anume trebuie sters, Twitter a mentionat ca se vor aplica mai multe teste. Sunt vizate orice materiale care pot incita la violenta, la ura sau leza libertatea de exprimare a oamenilor.

Modificarile urmeaza sa fie implementate incepand cu luna martie a acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.