Aproximativ o treime din suprafata Terrei trebuie sa fie protejata, iar poluarea diminuata la jumatate pana in anul 2030, astfel incat sa fie salvate de la disparitie numeroase specii de animale, transmite CNN

In timpul Conventiei ONU pentru Biodiversitate a fost prezentat un plan de actiune ce stabileste cele mai importante obiective de atins la nivel mondial in vederea salvarii speciilor pe cale de disparitie.

"Biodiversitatea si beneficiile pe care le ofera sunt fundamentale pentru bunastarea omului si pentru o planeta sanatoasa. In ciuda eforturilor depuse, biodiversitatea se deterioreaza continuu, iar acest declin se va accentua tot mai tare", se arata in proiectul prezentat.

Conventia isi propune sa stabilizeze biodiversitatea fragila pana in 2030 si sa permita refacerea ecosistemelor pana in 2050, dar aceste obiective vor necesita actiuni urgente atat la nivel local, cat si la nivel global.

Drintre obiectivele propuse amintim:


  • reducerea emisiilor de carbon in toate ramurile industriei;

  • reducerea poluarii prin injumatatirea cantitatii deseurilor din plastic;

  • asigurarea legalitatii in comertul tuturor speciilor salbatice;

  • imbunatatirea calitatii vietii umane prin mentinerea puritatii apei si comercializarea hranei verificate in cele mai vulnerabile comunitati;
  • de a oferi un statut protejat siturilor importante pentru biodiversitate;

Planul urmeaza sa fie adoptat in cadrul summitului ce va avea loc la Kunming, China, in luna octombrie, noteaza digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.