Tenismenul Roger Federer ii raspunde Gretei Thunberg dupa criticile la adresa sportivului pentru asocierea sa cu banca elvetiana Credit Suisse.

"Iau foarte in serios impactul si amenintarile schimbarilor climatice, mai ales ca am venit in Australia pe fondul acestor incendii. Din postura de tata a patru copii si un sustinator convins al educatiei universitare, am un mare respect si admiratie pentru aceasta miscare si le sunt recunoscator tinerilor activisti de mediu care ne forteaza sa ne analizam comportamentul si sa gasim solutii inovatoare.

Le datoram asta si trebuie sa-i ascultam. Apreciez toate indemnurile privind responsabilitatea mea ca om, sportiv si antreprenor si imi iau angajamentu sa ma folosesc de postura privigeliata in care ma aflu sa dialoghez despre aceste chestiuni importante cu sponsorii mei", a transmis Federer prin intermediul unui comunicat, potrivit ziare.com.

Activista de mediu suedeza in varsta de 17 ani vrea il convinga pe tenismen sa renunta la parteneriatul cu banca elvetiana Credit Suisse, despre care sustine ca ar investi masiv in interprinderi cu activitate comerciala din combustibilii fosili.

Credit Suisse este acuzata ca a acordat suma de 57 de miliarde de dolari organizatiilor care sunt in cautare de noi depozite de combustibili fosili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.