Politia din Teheran nu a tras in protestatari, iar ofiterii au primit ordin sa dea dovada de retinere, a precizat seful politiei din capitala Iranului intr-o declaratie postata luni pe pagina de internet a televiziunii de stat, potrivit Reuters.

In inregistrari video postate duminica seara pe retelele de socializare se aud focuri de arma in apropierea protestelor si se vad balti de sange.

In respectivele imagini se pot vedea de asemenea raniti transportati de alte persoane.

In alte imagini apar presupusi membri ai fortelor de securitate care poarta arme asupra lor.

Reuters precizeaza ca nu a putut verifica autenticitatea inregistrarilor.

"La proteste, politia nu a tras sub nicio forma, deoarece ofiterii politiei capitalei au primit ordin sa dea dovada de retinere", a spus Hossein Rahimi, seful politiei din capitala Iranului, potrivit Agerpres.

Noi proteste au avut loc duminica in intreg Iranul, pentru a doua zi consecutiv, sporind presiunea asupra conducerii Republicii Islamice dupa ce aceasta a recunoscut ca armata sa a doborat un avion de pasageri al unei linii aeriene ucrainene


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.