Un ciclon castiga luni forta in largul coastei din nord-vestul Australiei, amenintand orasul Broome cu vanturi care ar putea atinge 125 de kilometri pe ora, a informat Agentia meteorologica australiana, citata de AFP.

Aceasta furtuna tropicala nu ar trebui sa aiba niciun impact asupra incendiilor forestiere devastatoare cu care se confrunta Australia de luni de zile, care fac ravagii in principal in sud-estul imensei insule-continent.

Furtuna tropicala Blake, deja clasificata drept ciclon de categoria 1 - cu vanturi sufland cu 75 kilometri pe ora - este asteptata sa treaca in categoria a doua marti dimineata, cand va lovi Broome, un oras de 14.000 de locuitori.

Agentia meteorologica a solicitat populatiei sa ia masuri in vederea sosirea ciclonului si sa pregateasca in special kituri de urgenta, continand lanterne, radiouri portabile, baterii de rezerva, alimente si apa, scrie Agerpres.

Meteorologii prognozeaza ca furtuna va fi insotita de precipitatii foarte abundente. Autoritatile se tem de inundatii in zonele de coasta ale regiunilor Kimberley si Pilbara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.