Papa Francisc a facut apel duminica la dialog si retinere la doua zile dupa uciderea unui important comandant militar iranian de catre Statele Unite, relateaza Reuters si AFP.

In timpul rugaciunii Angelus de duminica de la Vatican, Suveranul Pontif nu a mentionat numele Iranului, insa s-a referit la o tensiune groaznica care pluteste in aer si care poate resimtita in prezent in multe parti ale lumii.

"In multe regiuni ale lumii exista o atmosfera groaznica de tensiune", a spus papa Francisc, facand referire la criza dintre Statele Unite si Iran.

"Razboiul nu aduce decat moarte si distrugere. Invit toate partile sa pastreze aprinsa flacara dialogului si a autocontrolului si sa previna ostilitatile", a adaugat el, potrivit site-ului Agerpres.

Generalul Qassem Soleimani, comandantul Fortei Qods, sectiune a Gardienilor Revolutiei iranieni insarcinata cu operatiuni externe ale Iranului si arhitect al strategiei iraniene in Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri printr-o lovitura aeriana americana in apropierea aeroportului international din Bagdad, declansand tensiuni puternice in Orientul Mijlociu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.