Societatea Regala de Prevenire a Cruzimii fata de Animale (RSPCA) a salvat un motan fugit de acasa, care ramasese blocat pe un gard de peste 7 metri aflat in interiorul unei inchisori din Marea Britanie, transmite Press Association.

Gardienii si detinutii din inchisoarea HM Haverigg din Millom, Cumbria, au observat motanul care ramasese blocat in perimetrul institutiei, pe un gard.

''Nu am idee cum a reusit sa ajunga atat de departe in interiorul inchisorii si atat de sus pe gard... A reusit sa se deplaseze precar in partea superioara a gardului, dar asta inseamna ca a mers pe sarma ghimpata. A fost la un pas de a cadea de trei ori, dar a reusit sa se prinda de sarma si sa se traga in sus. Bietul motan era foarte speriat si reticent la incercarile de salvare. A fost nevoie de multa rabdare, de cateva scari si de o vergea de salvare pentru a-l aduce jos in siguranta. Din fericire, proprietarii au luat legatura cu noi a doua zi dupa ce au aflat despre cele intamplate de la vecinii lor", a declarat inspectorul RSPCA Martyn Fletcher.

Motanul, care raspunde la numele Padfoot, a plecat de acasa cu cateva zile inainte de incident. Dupa aceasta intamplare a fost dus la veterinar, care a precizat ca, din fericire, motanul avea doar rani minore, noteaza dcnews.ro.

''Lipsea de vreo patru sau cinci zile, dar a mai facut asa ceva inainte. Acum a devenit un pic faimos; s-au facut multe glume la adresa lui dupa ce a incercat sa intre in inchisoare!'', a spus proprietara Angela Driver Swales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.