Papa Francisc a descris violenta impotriva femeilor drept "o blasfemie la adresa lui Dumnezeu", in cadrul omiliei de Anul Nou pe care a sustinut-o la Bazilica Sf. Petre din Roma, transmite DPA.

Femeile sunt cele care dau viata, a sustinut Suvernaul Pontif "si totusi ele sunt in mod continuu insultate, batute, violate, obligate sa se prostitueze si sa puna capat vietii care le inmugureste in pantece".

"Orice forma de violenta impotriva unei femei este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, care s-a intrupat dintr-o femeie. Salvarea intregii omeniri a venit din pantecele unei femei. Putem sa intelegem de cat de multa umanitate dam dovada dupa cum tratam corpul unei femei", a sustinut el.

Corpul femeii este un sacrificiu adus "pe altarele profane ale publicitatii, ale profitului, ale pornografiei". Femeile trebuie eliberate de consumerism, a mai sustinut Papa, adaugand ca "femeile trebuie respectate si onorate" si ca "a lor este cea mai nobila carne din lume", scrie Agerpres.

"Si in zilele noastre, maternitatea este degradata pentru ca singura crestere de care suntem interesati este cea economica", a punctat Suvernaul Pontif.

Numeroase mame sunt nevoite sa fuga in pribegie pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor si ajung in locuri unde sunt considerate de prisos "de catre oameni cu stomacurile pline de mancare si inimile golite de dragoste", a mai sustinut el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.