Mai multe zeci de maimute din diferite specii au murit la gradina zoologica din Krefeld, in vestul Germaniei, dupa ce sectorul rezervat lor a fost cuprins de un incendiu in noaptea de marti spre miercuri, transmite AFP.

Conform politiei, incendiul a fost provocat de lampioanele zburatoare chinezesti aprinse cu ocazia Anului Nou.

"Cele mai crunte temeri ale noastre au devenit realitate", scriu reprezentantii parcului zoologic pe pagina de Facebook. Conform politiei, cel putin 30 de maimute au murit in incendiu.

Incendiul s-a declansat la putin timp dupa miezul noptii. In sectorul rezervat maimutelor se aflau urangutani, cimpanzei si marmosete. Doar doi cimpanzei au supravietuit incendiului, precum si o familie de gorile ce era tinuta intr-o cladire adiacenta, scrie Agerpres.

Pompierii au reusit sa impiedice propagarea incendiului la alte cladiri ale parcului zoologic.

Conform anchetei preliminare, incendiul ar fi fost provocat de lampioane zburatoare chinezesti, din hartie, trei dintre acestea fiind gasite in incinta parcului zoologic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.