Kremlinul a calificat luni atacul de la sfarsitul saptamanii din Moscova, in care doi ofiteri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) au fost ucisi de un barbat inarmat, drept "o manifestare a nebuniei" de tipul celeia cu care toate tarile lumii se confrunta din cand in cand, informeaza Reuters.

Investigatorii rusi au anuntat vineri ca barbatul care a declansat focul asupra sediului FSB din capitala rusa se numea Evgheni Maniurov, fost gardian de 39 de ani ce locuia langa Moscova. Maniurov a ucis joi seara un angajat al FSB si a ranit alte cinci persoane in afara cladirii FSB, inainte de a fi "lichidat". Un al doilea angajat al FSB a murit la spital, in urma ranilor grave.

Atacul a avut loc in timp ce Rusia a celebrat, la 19 decembrie, Ziua agentilor din contraspionajul militar, iar la 20 decembrie, Ziua agentilor din serviciile de securitate.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat atacul drept tragedie. "Traim in astfel de vremuri - si nu doar noi, ci si toate guvernele din lume - in care din nefericire nimeni nu este imun la orice manifestare a nebuniei cu consecinte tragice", a spus Peskov, potrivit Agrepres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.