Sute de protestatari zgomotosi au marsaluit vineri prin centrul Londrei pentru a protesta impotriva rezultatului alegerilor din Marea Britanie, strigand 'Boris Johnson nu e premierul meu' si 'Boris, Boris, Boris: Afara, afara, afara', relateaza Reuters.

Protestatarii, afisand pancarte pe care se putea citi 'Sa sfidam conducerea conservatoare' si 'Refugiatii sunt bineveniti', au marsaluit rapid de la resedinta premierului din Downing Street si pana in Trafalgar Square si mai departe spre cartierul teatrelor, blocand traficul si sub supravegherea unor masive dispozitive de politie.

Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a castigat alegerile parlamentare de joi cu o majoritate confortabila.

Vineri, prim-ministrul a cerut sa se puna capat diviziunilor privind Brexit-ul care au macinat Marea Britanie in ultimii trei ani si jumatate, scrie Agerpres.

Trump vede in victoria lui Johnson un semn bun

Presedintele american Donald Trump vede in victoria zdrobitoare a premierului britanic Boris Johnson la alegerile legislative din Marea Britanie un semn bun pentru realegerea sa in 2020 la scrutinul prezidential din SUA, relateaza AFP.

"Vreau sa il felicit pe Boris Johnson pentru victoria sa fantastica", a declarat Trump vineri in Biroul Oval, primindu-l pe presedintele paraguayan Mario Abdo Benitez.

"Cred ca poate fi semn profetic pentru ce se va intampla in tara noastra", a adaugat el.

Liderul de la Casa Alba il felicitase deja calduros pe 'prietenul Boris' intr-o postare pe Twitter.

"Marea Britanie si SUA vor fi acum libere sa incheie un nou acord comercial de anvergura dupa Brexit. Acest acord are potentialul sa fie mult mai mare si mai avantajos decat orice acord care s-ar putea incheia cu UE. Bravo, Boris!", a scris Trump.

Johnson, care a promis ca Regatul Unit va iesi din UE la 31 ianuarie, planuieste sa negocieze acorduri comerciale post-Brexit cu SUA si cu alte state non-UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.