Presa internationala scrie despre al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Romania.

Jurnalistii de la Reuters precizeaza ca "favorit pentru al doilea mandat este presedintele Klaus Iohannis, care a pledat pentru reluarea unei reforme judiciare incetinite de guvernele Social-Democrate (PSD)".

Klaus Iohannis a fost vazut de catre aliatii vestici si Uniunea Europeana drept "protectorul statului de drept", mai noteaza agentia de stiri citata.

"Presedintele pro-european al Romaniei se indreapta spre un al doilea mandat"

Potrivit AFP, alegatorii "sunt asteptati sa ii mai ofere un mandat lui Iohannis, confirmand astfel traiectoria pro-europeana a statului membru UE".

In egala masura, analistii consultati de cei de la AFP sunt de parere ca romanii care au sustinut alti candidati in primul tur se vor reorienta spre Klaus Iohannis in cel de-al doilea tur, in contextul "dispretului la adresa PSD pentru reformele judiciare controversate".

"Partidul de stanga este vazut ca un successor al elitei care a dominat tara inainte de caderea comunismului, in 1989, si este acuzat ca intretine coruptia in randurile sale", mai scriu jurnalistii de la agentia de stiri, citati de stirileprotv.ro.

La randul sau, Deutsche Welle titreaza: "Romania: Urmarind reintoarcerea la normalitate"

Jurnalistii de la publicatia germana scriu despre "campania de defaimare lansata de masina de propaganda de stanga" fata de presedintele Iohannis, bazata pe faptul ca face parte din minoritatea sasilor din Transilvania si ca apartine bisericii evanghelice luterane.

"Au spus ca nu este un roman adevarat, ca nu isi poate iubi tara ca un adevarat patriot si ca isi vinde tara catre Bruxelles si Berlin", scriu cei de la DW despre PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.