Patru turisti rusi au fost anchetati de politistii indieni si pusi sa isi ceara scuze intr-o scrisoare dupa ce au fost prinsi inaltand o drona intr-o zona restrictionata din jurul monumentului Taj Mahal, a informat joi politia, citata de DPA.

"Turistii au inaltat drona miercuri, iar la intrebarile politistilor au spus ca nu stiau ca este o zona restrictionata, unde o astfel de activitate nu era permisa", a indicat superintendentul politiei din Agra, Rohan Botre.

"Au fost chestionati si li s-a permis sa plece dupa ce au scris o mafinama [scrisoare de scuze]. Le-am retinut datele din pasapoarte, insa nu le-au fost aduse acuzatii", a precizat Botre.

Turistii au precizat ca au inaltat drona, purtand un aparat foto, in conditiile in care nu existau semne care interziceau aceasta activitate, scrie Agerpres.

"Astfel de incidente s-au intamplat si inainte si pregatim panouri pe care le vom amplasa in curand pentru a preveni acest lucru", a adaugat Botre.

Mausoleul Taj Mahal a fost construit la mijlocul secolului al XVII-lea de catre imparatul mogul Shah Jahan pentru a doua sa sotie, Mumtaz Mahal, preferata sa.

Cea mai faimoasa atractie turistica din India, Taj Mahal a atrage anual circa 7- 8 milioane de vizitatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.