Un suedez a fost condamnat luni la 18 luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale bolnave aflata in stare terminala, administrandu-i o doza mortala de morfina, relateaza dpa.

Tribunalul din regiunea Angermanland, circa 450 de kilometri nord de Stockholm, a afirmat ca dorinta sotiei sale de a muri a fost un factor atenuant.

Barbatul, in varsta de 63 de ani, care locuieste in satul Nordingra, nu a dorit sa comenteze verdictul, insa isi va consulta avocatul, a anuntat televiziunea suedeza SVT.

Judecatoarea Lena Wahlgren a declarat ca uciderea intentionata a unei persoane reprezinta o crima chiar si atunci cand acea persoana este de acord cu fapta. Sinuciderea asistata, in schimb, nu reprezinta o crima, a precizat instanta.

Fapta, care a avut loc in martie, nu a putut fi considerata sinucidere asistata pentru ca barbatul a actionat pe cont propriu, a precizat instanta, scrie Agerpres.

In Suedia, pedepsele pentru omor prin imprudenta sunt pasibile cu intre sase si zece ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.