Mai multe publicatii internationale au scris despre alegerile prezidentiale din Romania. Printre acestea se numara si Bloomberg, unde jurnalistii l-au catalogat pe actualul sef de stat drept "o forta de echilibru intr-o natiune unde haosul politic a devenit o norma".

Jurnalistii de la Bloomberg noteaza ca seful de stat Klaus Iohannis este pe punctul de a obtine un nou mandat, mentionand ca "este presedintele care a salvat Romania de pe buza prapastiei".

Se aminteste ca din 2014 pana in prezent au fost nu mai putin de cinci premieri la putere, Capitala fiind scena celor mai mari proteste de la prabusirea comunismului.

Jurnalistii mai tin sa precizeze ca Iohannis a blocat actiunile PSD, evitand astfel riscul unor sanctiuni din partea UE, amintind si de "caderea" Guvernului Dancila prin motiune de cenzura si numirea ca premier a liberalului Ludovic Orban, noteaza hotnews.ro.

In egala masura, Bloomberg mai arata ca primul sau mandat nu a fost un succes total, avand in vedere ca nu a putut stopa politica economica a guvernului care a dus la un deficit bugetar la limita admisa de UE si nu a putut opri demiterea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, numita de curand procuror sef european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.