Un cuplu de tineri a fost ucis prin lapidare, miercuri, in sudul Indiei, de rudele femeii, care s-au opus casatoriei acesteia cu un barbat dintr-o casta considerata inferioara, a anuntat joi politia locala, relateaza AFP.

Acesta este ultimul caz de "crima din onoare" petrecut in India, astfel de fapte fiind de obicei savarsite de rude in numele apararii traditiei si au loc de cele mai multe ori in zone rurale conservatoare.

Cei doi tineri, in varsta de 29 de an, din statul Karnataka (sud) s-au casatorit in urma cu trei ani impotriva dorintei familiilor lor, scrie Agerpres.

Tanara provenea dintr-o casta "superioara", in timp ce sotul ei provenea din comunitatea "dalitilor" (numita in trecut "de neatins"), considerata cea mai de jos casta indiana.

Ei au fugit din satul lor natal si s-au stabilit intr-un oras, unde au avut doi copii, insa s-au intors luna trecuta in localitate pentru a se intalni cu rudele, a spus politia.

"Ei au fost zariti miercuri de sateni care l-au informat pe fratele femeii. Acesta din urma a adunat un grup care a atacat cuplul si l-a ucis cu pietre. Trei dintre principalii acuzati au fost identificati, inclusiv fratele si unchiul femeii", a declarat un membru al politiei locale.

Conform statisticilor ONU, din cele 5.000 de "crime din onoare" care au loc in fiecare an in lume, aproape 1.000 se produc in India.

In 2011, Curtea Suprema din India a decis ca cei vinovati de "crime din onoare" sa fie condamnati la pedeapsa cu moartea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.