Binecunoscutul gigant american din domeniul fast-food McDonald's a anuntat duminica ca se desparte de directorul sau general Steve Easterbrook, consiliul de administratiei apreciind ca acesta a comis o eroare de judecata prin inceperea, recent, a unei "relatii consimtite" cu o persoana angajata in cadrul companiei, informeaza AFP.

Intr-un comunicat de presa ce anunta plecarea directorului general, consiliul de administratie da asigurari ca aceasta decizie "nu are legatura cu performantele operationale sau financiare ale companiei".

McDonald's nu a dezvaluit numele persoanei cu care Steve Easterbrook are o relatie si nici daca este vorba de o femeie sau de un barbat, scrie Agerpres.

Steve Easterbrook a fost imediat inlocuit cu Chris Kempczinski, care se ocupa pana in prezent de activitatea McDonald's in SUA.

"Chris preia fraiele acestei mari companii intr-un moment in care performanta sa este solida si sustinuta, iar consiliul are toata increderea ca el este cel mai in masura sa defineasca viziunea si sa ghideze strategia care sa permita companiei sa isi continue succesul", a comentat presedintele consiliului de administratie Enrique Hernandez Jr., citat in comunicatul de presa.

Easterbrook a preluat functia de director general al gigantului McDonald's in 2015.

Sub conducere sa, actiunile McDonald's pe Wall Street s-au dublat, iar profitul net al companiei a crescut de la an la an.

El nu a reusit, totusi, sa opreasca declinul progresiv al vanzarilor companiei, care se confrunta, la fel ca restul marilor lanturi de fast-food, cu schimbarea obiceiurilor consumatorilor, aflati in cautarea unei alimentatii mai sanatoase.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.