Armata din Mali a suferit vineri una dintre cele mai puternice lovituri din ultimii ani, dupa moartea a 53 de militari si a unui civil intr-un "atac terorist" asupra unei tabere militare de la Indelimane, in apropiere de frontiera cu Nigerul, relateaza AFP.

"In urma atacului asupra pozitiei FAMA (Fortele armate din Mali) de la Indelimane, intaririle trimise la fata locului au gasit 54 de cadavre, printre care un civil", a anuntat ministrul comunicarii, Yaya Sangare, vineri seara pe Twitter.

Ministrul a mai vorbit si despre "zece supravietuitori" si "pagube materiale importante" la Indelimane, in localitatea Ansongo, din sectorul Menaka.

In urma atacului de vineri armata din Mali a suferit una dintre cele mai puternice lovituri din ultimii ani, noteaza France Presse.

Patruzeci de militari au fost ucisi in doua atacuri jihadiste pe 30 septembrie si pe 1 octombrie, in apropiere de Burkina Faso, tara situata la sud de Mali, potrivit unui bilant al unui responsabil din Ministerul Apararii.

Mai multe surse estimeaza insa ca acest bilant oficial de 40 de morti a fost subevaluat.

Atacul de la Indelimane nu a fost inca revendicat. Circumstantele acestui nou atac nu au fost precizate pana acum. De asemenea, un numar neprecizat de soldati malieni erau dati disparuti vineri, a declarat pentru AFP o sursa militara.

Nordul Mali a ajuns in martie-aprilie 2012 sub controlul gruparilor jihadiste cu legaturi cu Al-Qaida, pe fondul derutei armatei din cauza rebeliunii tuaregilor, mai initial aliata cu aceste grupari, dar apoi indepartata din alianta.

Jihadistii au fost in mare parte alungati sau dispersati in urma lansarii in ianuarie 2013, la initiativa Frantei, a unei interventii militare, care continua si in ziua de azi.

Totusi violentele jihadiste nu numai ca au persistat dar s-au propagat din nord spre centrul Mali, apoi in Burkina Faso si Nigerul vecine, amestecandu-se uneori cu conflictele intercomunitare soldate cu sute de morti.

Citeste si:
Pensiile speciale, tranșate de Banca Mondială. Polițiștii și...
Pensiile speciale, tranșate...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.