O femeie a descoperit ca are cancer mamar dupa ce a observat o caldura neobisnuita in zona pieptului cu ajutorul unei camere cu termoviziune de la o atractie turistica din capitala Scotiei, relateaza marti Press Association.

Bal Gill a vizitat in luna mai ''Camera Obscura & World of Illusions'' din Edinburgh impreuna cu familia si a realizat o fotografie cu imaginea termica relevata de camera cu termoviziune. Ulterior, ea a observat o pata rosie de caldura care radia din zona sanului stang.

Lui Gill i s-a parut ''ciudata'' distribuirea inegala a caldurii in comparatie cu alte persoane, asa ca a cautat informatii pe internet de unde a aflat ca astfel de camere cu termoviziune pot fi utilizate de oncologi pentru diagnosticarea cancerelor. Ea si-a programat o vizita la medic.

Femeia in varsta de 41 de ani din orasul britanic Slough, situat in comitatul Berkshire, a fost diagnosticata cu cancer mamar in ''stadiu incipient'' si urmeaza sa fie supusa celei de a treia interventii chirurgicale pentru prevenirea raspandirii tumorii, scrie Agerpres.

Ea a contactat atractia turistica din Edinburgh si a povestit cum vizita la 'Camera Obscura' i-a ''schimbat viata''.

"Vreau sa va multumesc, fara camera aceea n-as fi aflat. Stiu ca nu pentru asta e facuta camera, dar pentru mine a fost o vizita care mi-a schimbat viata", a scris Bal Gill reprezentantilor atractiei turistice.

Directorul general al atractiei turistice, Andrew Johnson, a recunoscut ca a fost ''miscat'' de mesajul britanicei.

''Nu am realizat ca aceasta camera termica are potentialul de a detecta simptome ce pot schimba viata astfel. Am fost miscati cand Bal ne-a contactat pentru a ne impartasi povestea'', a spus Johnson.

''Este uimitor ca Bal a observat diferenta in imagine si, ceea ce a fost crucial, a actionat cu rapiditate. Ii dorim numai bine si speram sa o intalnim pe ea si familia ei in viitor'', a adaugat directorul atractiei turistice.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.