Un cultivator de dovleci din California, Statele Unite, a stabilit un nou record statal dupa ce a participat la un concurs cu un dovleac de 986,5 kilograme, relateaza UPI marti.

Leonardo Urena din Napa a prezentat dovleacul imens pe care a reusit sa il cultive la competitia anuala ''Safeway World Championship Pumpkin Weigh-off'' din Half Moon Bay, California, unde a obtinut locul intai.

Reprezentantii competitiei au declarat ca a fost doborat recordul statal precedent, stabilit anul trecut cu un dovleac ce cantarea cu 2,26 kilograme mai putin.

Recordul mondial a fost stabilit in 2016, cu un dovleac avand greutatea de 1.190,5 kilograme. La editia a 16-a a Ludwigsburg Pumpkin Festival din Germania cultivatorul de dovleci Mathias Willemijns din Belgia a prezentat exemplarul catalogat de organizatori ca fiind ''fabulos'', mai ales ca a doborat toate recordurile posibile, atat cel european, cat si cel mondial, motiv pentru care a fost acordat un bonus de 10.000 de euro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.