O maimuta apartinand uneia dintre cele mai rare specii din lume - "langurul lui François" - s-a nascut intr-o gradina zoologica din Sydney, informeaza vineri AFP.

Un mascul din specia Trachypithecus francoisi s-a nascut saptamana trecuta la Zoo Taronga din Sydney.

Viitorul acestor primate, prezente doar in China si Vietnam, este amenintat de vanatoare si de distrugerea habitatelor.

"Este incredibil de rar sa vezi un Trachypithecus francoisi in salbaticie, dar si mai rar sa vezi un pui", a declarat Jane Marshall de la gradina zoologica Taronga.

Blana portocalie, matasoasa, a acestui pui, care nu are inca nume, va disparea insa dupa cateva saptamani, devenind la fel de neagra ca a mamei sale, Noel.

Gradina zoologica estimeaza ca in salbaticie traiesc doar circa 3.000 de maimute din aceasta specie.

"Putini oameni cunosc Trachypithecus francoisi ca specie, insa aceste frumoase animale sunt foarte dinamice, incredibil de agile si inteligente", a explicat Marshall.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.