Mama vitrega a unui baiat de opt ani, a carui ucidere a zguduit Spania, a fost condamnata luni la inchisoare pe viata pentru omorarea acestuia, a anuntat instanta, relateaza AFP.

Ana Julia Quezada, care si-a marturisit fapte in timpul anchetei, a fost condamnata la inchisoare pe viata, cu o perioada de detentie ferma de 25 de ani, cea mai mare pedeapsa posibila in Spania, de catre tribunalul din Almeria (sud-est).

Femeia, de origine dominicana, era partenera tatalui lui Gabriel Cruz, care a disparut pe 27 februarie 2018 intr-un mic sat din apropierea plajelor Cabo de Gata din Andaluzia.

Cautarile au fost efectuate timp de 12 zile pentru gasirea copilului al carui cadavru a fost descoperit in portbagajul masinii detinute de Ana Julia Quezada.

Potrivit instantei, copilul a murit ''prin asfixiere''. Anchetatorii au inceput sa o suspecteze pe Quezada atunci cand aceasta a spus ca a gasit tricoul copilului la patru kilometri distanta de locul disparitiei, intr-o zona pe care politia o verificase de doua ori, informeaza Agerpres.

Avocatii femeii au sustinut in cursul procesului ipoteza omuciderii involuntare. Acest caz, foarte mediatizat, a zguduit Spania.

De asemenea, instanta a condamnat-o sa plateasca tatalui si mamei lui Gabriel 250.000 de euro pentru fiecare drept ''daune psihologice'' si 200.203 de euro statului reprezentand compensatii pentru costurile operatiunilor de cautare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.