Unsprezece chinezi din aceeasi familie s-au casatorit intre ei si au divortat de 23 de ori intr-o singura luna, cu scopul de a obtine fraudulos apartamente de la stat, a anuntat presa oficiala din aceasta tara, citata de AFP.

In urma unor lucrari de amenajare in satul Feijichangjiao, situat in provincia Zhejiang, o parte dintre locuitori trebuiau sa fie expropriati.

In compensatie, statul chinez a oferit echivalentul unui apartament nou cu suprafata totala de 40 de metri patrati oricarei persoane inregistrate la starea civila pe lista rezidentilor din acea zona.

Anticipand o afacere profitabila, un anumit domn Pan s-a impacat cu doamna Shi, fosta lui sotie de care divortase in 2011, a relatat marti cotidianul Global Times.

"De ce s-a produs aceasta reaparitie brusca a iubirii?", s-au intrebat jurnalistii chinezi. Tot ei au gasit explicatia: doamna Shi dispunea de documente care ii atesta statutul de rezidenta in acel sat - conditie indispensabila pentru obtinerea unui apartament gratuit.

Dupa ce s-au recasatorit pe 6 martie, cei doi parteneri de viata au divortat din nou, dupa doar sase zile. In acest interval de timp, domnul Pan a obtinut un certificat de rezident in comuna. Certificatul, care ramane in proprietatea posesorului chiar si dupa un divort, i-a oferit astfel barbatului chinez acces la acel bun imobiliar.

Insa operatiunea nu s-a oprit in acel punct.

De acum rezident in satul Feijichangjiao, domnul Pan a dorit ca si membrii familiei sale sa beneficieze de acelasi statut de invidiat: intr-un interval de 15 zile s-a casatorit si a divortat de cumnata lui apoi de sora acesteia.

Fosta lui sotie nu a ramas nici ea cu bratele incrucisate, intrucat a folosit acelasi procedeu cu un alt fost sot al ei.

In total, 11 persoane, inclusiv verisori, frati si surori, au incheiat 23 de mariaje si divorturi "imaginare", au concluzionat jurnalistii de la Global Times, citand Politia locala.

Suspectii si-au explicat gestul prin dorinta de castig si "au exprimat regrete", a subliniat acelasi ziar chinez.

Politia a deschis o ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.