Armata si Oficiul National Antidrog (ONA) din Venezuela au confiscat 3,5 tone de cocaina si au distrus patru laboratoare de producere a acestui drog, in statul vestic Zulia, la frontiera cu Columbia, a anuntat guvernul de la Caracas, transmite AFP.

Agentii au confiscat de asemenea 7 tone de produse chimice, a precizat luni, pe Twitter, ministrul de interne si al justitiei, Nestor Reverol.

Operatiunea s-a inscris in cadrul unui plan de lupta 'impotriva extinderii culturilor ilicite din Columbia spre teritoriul nostru', a adaugat el, potrivit Agerpres.

La sfarsitul lunii iulie, procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a declarat ca in ultimii doi ani au fost confiscate in total 54 tone de droguri, dintre care 35 tone de cocaina.

Venezuela face parte dintre statele criticate de administratia americana pentru 'esecul' in lupta antidrog. Intr-un raport remis Congresului in luna martie, Departamentul de Stat considera ca Venezuela 'este inca una din principalele tari de tranzit al drogului' cu destinatia SUA si Europa.

Guvernul presedintelui socialist Nicolas Maduro, pe care SUA incearca sa-l inlature de la putere, considera insa aceste acuzatii 'imorale', cu atat mai mult cu cat narcotraficul este alimentat de 'un consum si o comercializare dezlantuite de substante ilegale in Statele Unite'.

Venezuela se considera 'victima' traficului de droguri generat de productia de cocaina din Columbia vecina, tara cu care intretine relatii extrem de proaste.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.