Un politist insarcinat cu securitatea la o scoala primara din sudul Statelor Unite este cercetat disciplinar dupa ce a arestat doi copii in varsta de 6 ani, au indicat luni superiorii sai, relateaza AFP.

Arestarile au relansat dezbaterea privind prezenta politistilor in institutiile scolare din SUA, unde 46% dintre scolile publice dispun de un agent prezent cel putin o zi pe saptamana.

Agentul in rezerva Dennis Turner, repartizat la o scoala din Orlando, statul Florida, a arestat doi elevi de sase ani in incidente separate, a precizat pentru France Presse politia locala, intr-un comunicat.

Daca despre primul copil nu se stie nimic, despre al doilea, o fetita pe nume Kaia Rolle, bunica sa a declarat pe postul WKMG-TV ca a fost arestata pentru ca a lovit cu piciorul un adult in cursul unei dispute.

Bunica, Meralyn Kirkland, a explicat ca a fost contactata de scoala si ca a incercat zadarnic sa-l descurajeze pe politist sa-i aresteze nepotica.

"I-am explicat ca are o problema medicala, apnee in somn, pe care incercam sa o rezolvam. Politistul mi-a raspuns: si eu am apnee in somn si nu ma port asa", a relatat bunica.

"Niciun copil de sase ani nu ar trebui sa fie in situatia sa spuna cum i s-au pus catuse si a fost transportat pe bancheta din spate a unei masini de politie pana la un centru pentru minori, ca sa fie amprentat si fotografiat", a mai adaugat femeia, vizibil emotionata.

Potrivit politiei din Orlando, vehiculul a facut cale-ntoarsa inainte sa ajunga la respectivul centru si micuta Kaia a fost readusa la scoala, pentru ca agentul Turner nu ceruse autorizatiile obligatorii in vederea retinerii de minori sub 12 ani.

In schimb, celalalt copil a fost dus la centrul pentru minori, de unde a fost apoi predat parintilor, intrucat soferul nu stia ca nu existau autorizatiile respective.

Politistul care a arestat minori a fost suspendat

Agentul Dennis Turner a fost suspendat imediat, a mai mentionat politia din Orlando.

Atacurile armate din institutii de invatamant din SUA, cum a fost cel de la Sandy Hook din 2012, soldat cu 26 de morti, majoritatea copii, au dus la cresterea numarului de politisti in scoli, unde au misiunea de a asigura securitatea elevilor si de a combate traficul si violentele.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Totusi, prezenta lor este controversata, ducand uneori la trimiterea dupa gratii a unor adolescenti in legatura cu probleme pentru care in mod normal ar fi fost sanctionati pe cale disciplinara.

Mai mult, pasivitatea politistului de serviciu de la liceul din Parkland, Florida, unde un fost elev a ucis 17 persoane in 2018, a generat indoieli cu privire la eficacitatea acestei prezente.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.