Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sambata seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anuntat Serviciul de prospectare geologica al SUA (USGS), transmite Reuters. Miscarea seismica a fost resimtita pe o raza de 250 de kilometri.

Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost localizat la o adancime de 10 kilometri in zona Durres.

Localnicii au declarat ca la Tirana cutremurul s-a simtit foarte puternic, fiind vazuti oameni care alergau panicati pe strazi pentru a se adaposti.

Autoritatile nu au comunicat niciun bilant precis al pagubelor. Presa locala a relatat despre doua persoane ranite usor in localitatea Helmes, la circa 10 kilometri de capitala Tirana, unde aproximativ 12 case s-au prabusit, relateaza AFP.

Conform acestor mass-media, au aparut fisuri pe fatadele unor cladiri ale caror ferestre au fost sparte, in portul Durres (vest), al doilea oras ca marime din tara.

Liniile de electricitate si de telefonie au fost intrerupte in mai multe cartiere din Tirana, precum si in mai multe sate si orase mici, potrivit presei locale.

Peste 20 de raniti si mai multe cladiri avariate

Peste 20 de persoane au fost ranite usor si au fost spitalizate, dar nu exista morti, a anuntat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Albana Qajaj.

Aceasta a precizat ca ranile sunt usoare si au fost provocate de caderea unor obiecte sau bucati de ziduri sau au fost persoane care au avut atacuri de panica.

"Exista case si cladiri deteriorate, dar care nu s-au prabusit", a adaugat Albana Qajaj, adaugand ca un nou bilant va fi difuzat in cursul serii.

Conform Ministerului Apararii, acest soc este cel mai puternic din ultimii 20-30 de ani din Albania. Balcanii sunt o zona cu activitate seismica puternica, iar cutremurele sunt frecvente, adauga AFP, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.