Localnicii din orasul vietnamez Ho Chi Minh nu ar trebui sa mai consume carne de caine, potrivit oficialilor pentru siguranta alimentara.

"Este o recomandare, nu un ordin, asa ca nu am introdus amenzi", a mentionat Phan Thi Hoai Tran, seful departamentului de comunicare al Consiliului local de administratie pentru siguranta alimentara.

Oficialul tine sa mentioneze ca, in ciuda faptului ca nu este ilegal in Vietnam sa consumi carne de caine, aceste animale nu au fost nicicand incluse oficial pe lista celor a caror carne poate fi consuma de catre oameni.

Riscurile pentru sanatate nu sunt de ignorat daca se consuma carne de caine: de la paraziti ce pot afecta organele interne pana la substantele chimice utilizate pentru omorarea cainilor, sanatate consumatorilor poate fi grav afectata, mentioneaza profesorul Pham Khanh Phong Lan, seful consiliului de administratie, noteaza dcnews.ro.

"Consumul de carne de caine nu este un obicei sanatos, asa ca oamenii ar trebui sa renunte, in special in aceasta era a integrarii la nivel international", se arata pe site-ul consiliului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.