Peste jumatate dintre tigrii pe care autoritatile thailandeze i-au confiscat in 2016 de la un Templu al Tigrilor au murit din cauza unei boli virale, in conditiile in care sistemele lor imunitare era slabite in urma consangvinizarii, au informat mass-media locale, citate de Reuters.

Templul budist, situat la vest de capitala Bangkok, era o cunoscuta destinatie turistica unde vizitatorii isi faceau selfie-uri cu animalele si hraneau puii cu biberonul, pana cand, in 2016, autoritatile au confiscat circa 150 de tigri, in urma presiunilor privind traficul cu animalele salbatice, scrie Agerpres.

Animalele confiscate au fost transferate in doua sanctuare dedicate vietii salbatice, aflate in grija statului, insa in curand a devenit evident ca acestea erau in pericol sa se infecteze cu virusul distemper canin, a declarat un responsabil din cadrul Departamentului pentru parcuri nationale si viata salbatica.

"Cand am luat tigrii, am observat ca nu aveau o imunitate buna din cauza consangvinizarii", a precizat Prakit Vongsrivattanakul pentru postul public MCOT in weekend.

"I-am tratat pe masura ce au aparut simptomele", a explicat acesta.

Responsabilul nu a oferit si o cifra pentru numarul de tigri decedati, insa televiziunea publica PBS a relatat ca 86 dintre cei 147 de tigri salvati au murit.

Templul se promovase de mai multi ani ca un sanctuar dedicat vietii salbatice, insa, intr-un final, responsabilii sai au fost cercetati, fiind suspectati de legaturi cu traficantii de animale.

Activistii pentru drepturile animalelor i-au acuzat pe calugarii templului de cresterea ilegala de tigri, in timp ce unii vizitatori au povestit ca animalele pareau drogate. Calugarii au negat aceste acuzatii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.