Politia din Hong Kong a intervenit sambata impotriva manifestantilor, mai intai cu spray-uri iritante, apoi cu gaze lacrimogene si cu un tun de apa, relateaza agentiile internationale de presa.

Protestatarii au fortat barierele din jurul parlamentului fostei colonii britanice si au aruncat sticle incendiare catre politisti.

Manifestatiile incepusera pasnic cu cateva ore inainte. Mii de oameni au iesit pe strazi si au marsaluit fara o destinatie precisa, in ciuda ploii si a anuntului de vineri al organizatorilor ca renunta la o mare demonstratie planificata. Ulterior, unii dintre ei s-au indreptat spre sedii ale autoritatilor.

Seria de proteste inceputa in iunie au continuat desi vineri au fost arestati lideri din randul activistilor pentru democratie.

Sute de manifestati prodemocratie incearca sa blocheze drumul spre aeroport

Sute de manifestanti prodemocratie incercau duminica sa blocheze accesul spre aeroportul din Hong Kong, dupa o noua zi de contestatii sambata, printre cele mai violente de la declansarea miscarii, informeaza AFP si Reuters.

Operatorii de la "Airport Express", trenul de mare viteza care leaga cel de-al 8-lea aeroport international cel mai frecventat din lume si centrul fostei colonii britanice, au anuntat suspendarea serviciului, fara a oferi justificari.

Manifestanti imbracati in negru, purtand masti si ascunzandu-se in spatele unor umbrele pentru a se sustrage camerelor de filmat, au ridicat baricade la terminalul de autobuz din aeroport. Altii incercau o operatiune pe autostrada ce duce spre terminalele aeriene situate pe insula Lantau (nord-vest), scrie Agerpres.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Nicio perturbare a zborurilor nu a fost semnalata deocamdata, insa politisti anti-revolta au fost desfasurati la aeroport.

Fosta colonie britanica este de trei luni scena celei mai grave crize politice de dupa retrocedarea sa Chinei, in 1997, cu actiuni aproape zilnice menite sa denunte ingradirea libertatilor si ingerinta tot mai mare din partea Beijingului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.