Un barbat inarmat cu un cutit si o tepusa pentru rotisor a atacat sambata trecatorii intr-o suburbie a orasului francez Lyon, ucigand o persoana si ranind alte noua, dintre care trei sunt in stare critica, transmite AFP, dupa ultimele anunturi ale autoritatilor franceze.

Atacatorul, despre care o sursa din politie afirma ca ar fi un refugiat afgan, a fost arestat. Primele relatari au evocat si prezenta unui al doilea atacator, informatie care insa a fost apoi dezmintita de autoritati.

De asemenea, primul bilant al victimelor facea referire la un mort si sase raniti, numarul ranitilor urcand apoi la noua, iar ultimul bilant mentioneaza opt raniti. Persoana ucisa este un tanar de 19 ani.

Atacul a fost comis in jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) in apropierea unei statii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a orasului Lyon. ''Un individ in statia de autobuz 57 a inceput sa loveasca cu cutitul'', a declarat reporterului AFP o fata cu tricoul plin de sange. ''A reusit sa-i atinga, sa-i deschida burta unei persoane. I-a bagat unui baiat cutitul in cap, i-a deschis urechea unei femei si femeia mai avea putin si murea in statie si nimeni nu a venit sa ma ajute'', mai spune fata plangand, potrivit relatarii AFP.

Potrivit serviciilor de urgenta, persoanele aflate la fata locului si care au reusit sa se fereasca de atacator au fugit unde au putut, mai ales in autobuze, ceea ce a ingreunat operatiunile de salvare. Circa 20 de persoane aflate in stare de soc au fost preluate de serviciile de urgenta.

Primarul din Lyon si fost ministru de interne, Gérard Collomb, a venit la fata locului. Intr-o scurta declaratie data presei el a cerut sa ''ramanem foarte prudenti'' in a afirma ca acest ''atac cu cutitul'' este unul terorist.

A fost sesizat Parchetul din Lyon, in timp ce Parchetul National Antiterorist francez (PNAT) monitorizeaza situatia, dar deocamdata nu a preluat cazul, intrucat autoritatile inca nu au confirmat ca este un atac terorist, scrie Agerpres.

Anul trecut, un atac cu un colet capcana a ranit 14 persoane in acelasi oras. Autorul, un algerian in varsta de 24 de ani, a fost arestat trei zile mai tarziu si a marturisit ca jurase credinta gruparii islamiste Statul Islamic.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.