O cunoscuta plaja din Barcelona a fost evacuata duminica, dupa ce un politist aflat in afara orelor de serviciu a descoperit in mare un dispozitiv exploziv despre care se crede ca ar fi o bomba ce dateaza din timpul Razboiului Civil din Spania, au anuntat autoritatile locale, citate de DPA.

Dispozitivul neexplodat, ce are o lungime de 1,1 metri si un diametru de 80 de centimetri, a fost gasit duminica dimineata de un ofiter de politie aflat in vacanta, potrivit cotidianului La Vanguardia.

Bomba se afla la 25 de metri de plaja Sant Sebastia din Barcelona, la o adancime de trei metri, a precizat consiliul municipal intr-un comunicat de presa.

Echipe de genisti vor incerca sa dezamorseze dispozitivul in cursul diminetii de luni, a anuntat Albert Batlle, primarul-adjunct al orasului, insarcinat cu probleme de securitate si siguranta publica, scrie Agerpres.

Potrivit spuselor sale, genistii spanioli vor incerca sa identifice originea dispozitivului cu un grad mai mare de precizie. Pana atunci, celebra plaja Sant Sebastia va ramane inchisa.

Razboiul Civil din Spania a avut loc intre anii 1936 si 1939.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.