Vaccinarea ar putea preveni 92% din cancerele legate de virusul papiloma uman (HPV), au afirmat joi autoritatile sanitare americane, care fac o prioritate din aceasta, informeaza vineri AFP.

"Un viitor fara cancere legate de HPV este la indemana noastra, insa este necesar sa actionam rapid pentru a imbunatati rata de vaccinare", a declarat Brett Giroir, ministru adjunct al Sanatatii, care doreste o acoperire vaccinala de 80% in SUA impotriva HPV.

Potrivit unui nou raport al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), HPV s-a aflat la originea a 34.800 de cazuri de cancer, in medie, intre 2012 si 2016 in Statele Unite.

Virusul, transmisibil pe cale sexuala, poate provoca cancere atat la femei cat si la barbati - de col uterin, vagin, penis, anus sau laringe.

Autoritatile sanitare recomanda vaccinarea tuturor pre-adolescentilor impotriva HPV inainte de a fi expusi, la varsta de 11 sau 12 ani.

Cu toate acestea, rata de vaccinare progreseaza foarte lent in randul adolescentilor americani, doar 51% dintre acestia primind ansamblul dozelor recomandate, cu doar 2% mai mult decat in 2017, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.