Un atentat sinucigas s-a soldat cu 63 de morti si ranirea altor 182 de persoane la o nunta, sambata seara, la Kabul, in timp ce populatia afgana spera la un acord iminent intre Statele Unite si talibani, relateaza AFP.

Explozia, care nu a fost revendicata pana acum, s-a produs intr-o zona destinata barbatilor dintr-un restaurant pentru nunti din vestul Kabulului, la ora locala 22.40 (18.10 GMT).

Martorii sustin ca nunta era una organizata in cadrul minoritatii siite a hazarilor. Musulmanii suniti militanti, inclusiv talibanii si Stat Islamic, i-au atacat in repetate randuri pe hazarii siiti din Afganistan si Pakistanul vecin in decursul anilor, scrie Agerpres.

In urma cu trei saptamani, un atacator sinucigas taliban a ucis 14 persoane si a ranit 145, tot in vestul Kabulului, un atac despre guvernul a estimat ca ridica intrebari privind angajamentul militantilor pentru pace, in pofida faptului ca in prezent se asteapta incheierea unui acord cu SUA.

SUA si insurgentii talibani au afirmat ca s-au facut progrese in convorbirile axate pe retragerea trupelor americane din Afganistan in schimbul unor garantii de securitate din partea talibanilor.

In jur de 20.000 de soldati straini, majoritatea americani, se afla in Afganistan in cadrul unei misiuni NATO conduse de SUA pentru a instrui, asista si consilia fortele afgane. In acelasi timp, unele trupe americane efectueaza operatiuni de combatere a terorismului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.