International17 August 201912:48

Lectura de un minut

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a reiterat, sambata, solicitarea catre Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" sa efectueze, in continuare, in regim de urgenta expertiza genetica judiciara asupra intregului material probator, inclusiv asupra dintilor si a altor mijloace materiale de proba gasite cu ocazia cercetarii la fata locului in cazul Caracal.

Pe 17 august, Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a inaintat DIICOT constatarile preliminare ale expertizei genetice judiciare. Potrivit acestor constatari au fost expertizate de catre Institutul National de Medicina Legala o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului efectuata la zona de liziera de padure, respectiv fragmente osoase de natura umana, insa avand in vedere starea de calcinare excesiva a acestora, ca urmare a actiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidentia niciun profil ADN.

"Precizam ca, prin adresa emisa astazi, procurorii DIICOT-Structura Centrala au reiterat Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", dispozitia de efectuare in continuare, in regim de urgenta, a expertizei genetice judiciare asupra intregului material probator, inclusiv asupra dintilor si a altor mijloace materiale de proba gasite cu ocazia cercetarii la fata locului", se arata in comunicatul DIICOT.

DIICOT arata ca va continua sa informeze opinia publica, cu celeritate, de indata ce va primi noi informatii de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici".

Citeste si:
DIICOT a arestat 9 persoane din Bucuresti, acuzate de trafic de drogur
DIICOT a arestat 9 persoane...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.