Turistilor din Berlin li se va oferi un tur gratuit al Memorialului Zidului Berlinului si un picnic, daca vor contribui la curatarea deseurilor din parcurile orasului, a declarat miercuri un consilier municipal, citat de DPA.

Rona Tietje, consilier al districtului Pankow, din estul capitalei Germaniei, a declarat ca proiectul este o buna oportunitate "de a-i face pe oameni constienti de turismul durabil".

Un purtator de cuvant al companiei care ofera tururile, in cooperare cu doua districte berlineze, a declarat ca proiectele similare demarate la Edinburgh, Paris, Barcelona, Amsterdam si Dublin au fost bine primite, participantii apreciind "experienta de a se simti parte a orasului", informeaza Agerpres.

Trei actiuni de curatare sunt planificate pentru luna aceasta si cea urmatoare in Mauerpark, un parc din nordul capitalei, de-a lungul caruia se intindea Zidul Berlinului si in parcul Ernst Thaelmann, care poarta numele liderului comunist impuscat de nazisti in august 1944.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.