Cazul Alexandrei, fata de 15 ani disparuta in Caracal si care se banuieste ca a fost violata si ucisa, desi ea a reusit sa sune la 112 de pe telefonul agresorului insa autoritatile au gasit adresa dupa 19 ore, a ajuns si in atentia presei din strainatate.

AFP a relatat despre protestele de sambata seara din Bucuresti.

"Cateva mii de protestatari au marsaluit in Bucuresti sambata dupa ce seful politiei din Romania a fost concediat in urma indignarii privind reactia politiei la uciderea unei fete de 15 ani", se arata in articolul AFP, preluat si de The Guardian, in Marea Britanie, potrivit News.ro.

"Oamenii au scandat „incompetenta!” si au cerut demisia guvernului. Ulterior, ei au depus flori si lumanari la un memorial improvizat in fata Ministerului de Interne", se precizeaza in articolul AFP.

"De ce nu a intervenit mai repede politia? Toata lumea trebuie sa raspunda pentru asta, de la ofiteri la procurori la premierul Viorica Dancila" a afirmat pentru AFP protestatarul Cristian Nan, in varsta de 55 de ani.

Reuters a relatat, de asemenea, despre protestele de sambata seara, precizand ca "autoritatilor le-a luat 19 ore pentru a gasi locatia in care era tinuta adolescenta, fiind gasite ramasite umane si bijuterii".

"In jur de 2.000 de oameni au marsaluit in centrul Bucurestiului pentru a protesta fata de felul in care a fost gestionat cazul, cu bannere precum «Coruptia ucide», «Sangele lor este pe mainile voastre» si «Romania este ucisa»"

Reuters noteaza ca, de cand a preluat puterea in 2016, PSD a schimbat legislatia judiciara prin ordonante de urgenta sau prin parlament fara o dezbatere publica, erodand astfel independenta justitiei si provocand critici din partea Uniunii Europene.

De asemenea, cazul a fost prezentat si in New York Times.

"Acest caz a starnit o indignare nationala, sute de persoane adunandu-se in fata casei suspectului pentru a protesta vineri. Presedintele si premierul au cerut o analiza a interventiei politiei si pedepse pentru cei responsabili", se arata in articolul NY Times.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.