Russi Taylor, cea care a fost vocea lui Minnie Mouse in ultimele trei decenii, a murit in California la 75 de ani, a informat duminica compania Walt Disney intr-un comunicat citat de EFE.

"Minnie Mouse si-a pierdut vocea prin moartea lui Russi Taylor", a declarat intr-un comunicat presedintele si directorul executiv al companiei, Bob Iger, ca omagiu adus actritei care in ultimii 40 de ani si-a imprumutat vocea unei multimi de personaje, dar care era in principal cunoscuta ca partenera lui Mickey Mouse, scrie Agerpres.

"Timp de peste 30 de ani, Minnie si Russi au lucrat impreuna pentru a distra milioane de persoane din intreaga lume, intr-o asociere care a facut din Minne o figura emblematica de talie mondiala indragita de toti si o legenda a companiei Disney", a precizat Iger.

Nascuta in Massachusetts, in 1944, legatura lui Taylor cu compania Disney i-a marcat intreaga viata, cum ea insasi a povestit intr-o anecdota.

"Cand eram mica , am fost cu mama si cu fratele meu in Disneyland. Ne-am asezat pe o banca sa mancam floricele de porumb si l-am vazut alaturi pe Walt (Disney). Ne-am prezentat si am impartit floricele de porumb. M-a intrebat ce vreau sa fac cand voi fi mare iar eu i-am raspuns: ' Vreau sa lucrez pentru dumneavoastra' . El mi-a raspuns 'Ok'...si asta am facut pana acum", a povestit actrita.

In 1986, a devenit vocea lui Minnie intr-o competitie dura alaturi de alte 200 de aspirante.

Russi Taylor a fost vocea lui Minnie in filme ca 'Who Framed Roger Rabbit', 'Runaway Brain', 'Get a Horse' y 'Mickey, Donald, Goofy: Three Musketeers' si in serialele de televiziune precum 'Mickey Mouse Works', 'House of Mouse', 'Mickey Mouse Clubhouse', sau 'Mickey and de Roadster Racers'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.