Un medic din nordul Austriei este banuit de abuzarea sexuala a cel putin 95 de pacienti minori, toti baieti, a anuntat marti Parchetul din orasul Wels (regiunea Austria Superioara), potrivit AFP.

Medicul le explica victimelor, multe dintre ele cu varste sub 14 ani, ca practicile respective sunt un act medical, ceea ce i-a permis sa continue sa actioneze in acelasi mod timp de mai multi ani fara a fi denuntat.

In cele din urma, unul dintre pacienti a depus o plangere, care a dus la arestarea medicului respectiv, in luna ianuarie. Dezvaluirea acestui caz a dus la o avalansa de marturii, in prezent fiind identificate cel putin 95 de presupuse victime.

Conform anchetatorilor, faptele cele mai vechi au avut loc la inceputul anilor 2000.

Locul unde s-au produs abuzurile si elementele de identificare a medicului nu au fost facute publice, pentru a se proteja demnitatea victimelor, insa potrivit presei austriece este vorba despre ''un mic oras de provincie'', scrie Agerpres.

Medicul respectiv, care va comparea in fata judecatorilor in toamna acestui an, risca o pedeapsa de 15 ani de inchisoare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.